Dagtocht rondje Bommelerwaard - Varen door het land van Maas en Waal

Dit arrangement is inclusief:

  • 6,5 uur durende dagtocht Rondje Bommelerwaard
  • Uitgebreid lunchbuffet
  • Koffie/thee met gebak bij ontvangst
  • Borrelhapjes
  • Onbeperkt drankjes (fris,bier en wijn)

  Prijs: € 75,00 p.p.
  Vaardata:
  6 januari, 3 februari en 31 maart om 10:00 uur.
  April, mei, juni, juli en augustus elke vrijdag om 10:00 uur.
  8 september, 22 september, 13 oktober, 27 oktober en 15 december om 10:00 uur.

  Geef bij uw reservering aan welke datum u wenst.

  De prijs van deze Dagtocht rondje Bommelerwaard is geldig tot en met 15 december 2023.

Dagtocht rondje Bommelerwaard

Bommelerwaard: het eiland tussen de Maas en de Waal. De dagtocht ‘rondje Bommelerwaard’ duurt in totaal 6,5 uur: we varen langs dorpjes, onder bruggen door, langs havens en door sluizen. En natuurlijk, de mooiste natuur. Nederland op z’n best.

Programma:

Je wordt tussen 9:30 en 10:00 uur aan boord verwacht in de haven van Heusden. Om 10.00 uur varen we weg. Vanaf Heusden varen we via de Bergsche Maas naar de Sluis bij St. Andries. Onderweg geniet je van de industriehaven, het pontje naar Bern, en de dorpjes Bohoven, Engelen, Ammerzoden en Hedel. Bij ‘s-Hertogenbosch varen we onder maar liefst drie bruggen door. We komen langs Kerkdriel en dan opnieuw bij de Sluis van St. Andries, om op de waal terecht te komen. We varen op de Waal met de stroom mee en komen onder andere langs Zaltbommel, Haaften en Poederoijen. Bij Slot Loevestein steken we de waal over en gaan we de Afgedamde Maas op. We varen langs Woudrichem, de Waal gaat over in de Merwede en dan komen we uit bij de Sluis van Andel. Via Veen, Aalst en Wijk en Aalburg varen we terug naar de haven van Heusden.

Onder het genot van een stuk goed gebak en een kopje koffie of thee vertrekken we. Na een ochtend genieten van prachtige uitzichten heb je vast honger gekregen: om 12:30 uur serveren we ons uitgebreide lunchbuffet. Na de lunch kun je rustig je eten laten zakken en je laten rondvaren op de golven. Om 15:00 uur begint de borrel! Bij de borrel horen natuurlijk onbeperkt nootjes en zoutjes, en ook is er koffie, thee, bier, wijn en fris. Om 16:30 komen we weer aan in de haven in Heusden en zit deze fijne dag op het water erop.

Rolstoeltoegankelijkheid

  Ons schip Zeearend is rolstoeltoegankelijk voor rolstoelen die met de hand worden geduwd. Toegang tot de steiger voor mindervaliden is via de straat Oude Herptse Poort, onder de waterpoort door. Aan boord zijn een vijftal traptreden om in de salon te komen, hiervoor hebben we een geul die we over de trap kunnen leggen. De toiletten zijn voorzien van beugels.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • lift

Onze partner

De Rederij

Sinds 1995 varen de schepen van dit rondvaartbedrijf vanuit Heusden de mooiste tochten over de Maas en rivieren op de grens van Brabant en Gelderland. Aan boord verzorgen we mooie rondvaarten met verrassende uitzichten. Feesten en partijen voor elke gelegenheid, van bruiloft tot personeelsfeest en van verjaardag tot zomaar een leuke dag op het water.

Heerlijk dagje op het water

Dit rondvaartbedrijf is een rederij met 3 schepen, gevestigd in het monumentale vestingstadje Heusden. Wij verzorgen rondvaarten en dagtochten naar vele bestemmingen, voor zowel groepen als kleinere gezelschappen of individueel. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor lunch, diners, buffetten, familie-uitjes en bedrijfsfeesten aan boord van één van onze schepen.

Rolstoeltoegankelijkheid

Wiljo beschikt over een lift voor rolstoelen, deze is echter alleen geschikt voor rolstoelen die met de hand worden geduwd. Bij het toilet zijn beugels.


Zeearend heeft een vijftal traptreden om in de salon te komen, hiervoor is een rolstoelgoot aanwezig, welke alleen voor handgeduwde rolstoelen geschikt is. Bij het toilet zijn beugels.

Bereikbaarheid mindervaliden

Minder goed ter been? Navigeer naar het adres 'Waterpoort 1'; u kunt kijken of er beschikbare parkeerplaatsen zijn in de buurt (beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Wanneer u onder de Waterpoort door gaat, kunt u zonder traplopen op onze steiger komen.