Gezellig vriendinnenuitje - Fietstour door de Jordaan in Amsterdam

Dit arrangement is inclusief:

  • 2 Uur durende fietstour inclusief een pauze van 20 minuten in een Jordaans café

  Prijs: € 27,50 p.p. (consumpties niet inbegrepen). 

  Jongeren 7-17 jaar: € 14,50
  Kind (0-6 jaar) kinderzitje: € 6,- *
  *Plaats bij het boeken een opmerking dat je een kinderzitje wil reserveren. Deze reken je later af aan de balie.

  Vertrektijden: het hele jaar door, ieder moment van de dag in overleg met ons kantoor.
  Vertrekpunt: 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station

  Groepsgrootte: Maximaal 12 deelnemers per gids, bij uitzondering 14 personen. Bij grotere groepen zijn er meer gidsen beschikbaar en vertrek je in groepjes. Dit zijn maximale groottes in verband met verstaanbaarheid van de gids en regelgeving van de gemeente Amsterdam om de stad leefbaar te houden.

  De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2023.

Jordaan fietstour

  Wie heeft niet van de Jordaan gehoord, de meest populaire buurt van Amsterdam? Proef de sfeer van Johnny Jordaan, Tante Leen, de Westertoren, de schilderachtige straatjes vol met aparte winkels en restaurants. 2 Uur puur Mokum met natuurlijk een pauze in een echt Jordanees café.

Gezelligheid, appeltaart en curieuze musea

  De Jordaan is een van de bekendste oude volkswijken van Nederland o.a. doordat er zoveel volkszangers woonden en dikwijls over de Jordaan zongen. Inmiddels staat de Jordaan onder Amsterdammers bekend om de bijzondere vlooienmarkt op maandagochtend, gezellige boerenmarkten, appeltaart en curieuze musea. Sinds de jaren ’70 werd de buurt steeds populairder, zijn de huizenprijzen flink gestegen en is een nieuwe mix van bewoners ontstaan.

Bekende Nederlanders

Onder de bekende geboren en getogen Jordanezen bevinden zich vooral zangers en performers zoals: Johnny Jordaan, Willy Alberti, Koos Alberts, René Froger, Dries Roelvink, Glennis Grace, Lil’ Kleine, Hans Liberg, Caro Emerald en Tante Leen. Maar ook bekend crimineel Willem Holleeder komt uit de Jordaan, en voetballer Justin Kluivert. Er wonen veel schrijvers en acteurs in de buurt. De kans om een Bekende Nederlander tegen het lijf te lopen is hier, als je er een middag rondloopt, groot.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • wifi
 • Fietsverhuur
 • Fietsenstalling

Onze partner

Fietsrondleidingen door Amsterdam

In 1990 was dit het allereerste bedrijf in de wereld dat op de fiets rondleidingen verzorgde in een stad. Inmiddels is het bedrijf overgedragen van vader op zoon, en een familiebedrijf geworden dat u graag kennis laten maken met Amsterdam.

Tour door Amsterdam

Bent u op zoek naar een goed georganiseerd en leuk uitje met vrienden, familie of collega’s? Boek dan nu een van onze tours, de beste manier om Amsterdam te beleven! Onze enthousiaste gidsen staan te popelen om u de mooiste plekjes van de stad te laten zien.

Huur een fiets

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een Yellow Bike te huren om op eigen gelegenheid Amsterdam te verkennen. Vriendelijkheid, kwaliteit én plezier staat altijd centraal bij ons personeel.

Locaties

Wij zijn gevestigd op de Nieuwezijds Kolk, waar fietsen gehuurd kunnen worden. Wij zitten op 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station.